Dobro jutro Chicago, danas je august 4, 2011 lijep i suncan dan

Aug 03, 2011

Bombaski procesi
Bombasticna vijest ovih dana,bomba poslata  predsjednici suda gospodji Kreso.  Paket je stigao iz Žepča i pošiljalac je poznat policijskim organima u BiH .Paket s ručnom bombom “kašikarom” koji je jutros u Sud BiH stigao redovnom poštom putem kurira, bio je adresiran na predsjednicu Suda BiH Meddžidu Kreso, potvrđeno nam je iz Ureda za odnose s javnošću Suda BiH.

Braću Sinanović iz Zavidovića uhapsili su službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH.Tužilaštvo će zatražiti od Suda BiH određivanje pritvora za braću Suada i Fuada Sinanovića, koji su osumnjičeni da su predsjednici Suda BiH Meddžidi Kreso poslali paket sa ručnom bombom, potvrđeno je u Tužilaštvu BiH. Braću Sinanović iz Zavidovića uhapsili su službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) zbog sumnje da su počinili krivično djelo terorizam.(Avaz)

U Banjaluci  Vojin Galić bacio je u petak 29.07 2011 šest ručnih ofanzivnih bombi na pripadnike sudske i redovne policije, koji su pokušali deložirati njega i porodicu iz kuće u Ulici Mirka Kovačevića, u banjalučkom naselju Obilićevo. Od šest bombi koje je bacio u odvojenim intervalima, dvije su eksplodirale, a lakše su povrijeđeni sudski policajci S.Đ. (34) i P.S. (41). Sudski izvršioci su nakon ukazane pomoći u banjalučkom Kliničkom centru pušteni kući. Nezavisne

Napad na policiju ili poslati bombu su oba teroristicka  akta i treba ih procesuirati po zakonu.Sta onda tu ne valja?Vojin i Braca Sinanovic su pogrijesili to nije sporno ali kolika je greska sistema  koji ne reaguje na njihove prosvjede i upozorenja.Ako se mora na ovakav nacin  traziti” pomoc”  i ispravljati nepravilnosti  u BiH nesto ne stima.

Zemlja “nenormalnih” ljudi

Nema dana kada nas neki nasi politicari ne zabavljaju .Neki dan je jedan od njih izjavio da je drzava BiH nenormalna drzava I da trebaju da vode racuna koju ce stranku izbrati da ih stiti u nenormalnoj  rzavi,aludirajuci na svoju stranku i na sebe.Zanimljivo drzava je narod  a narod vode politicari a i politicari su dio naroda,po tome svi su nenormalni ili je nenormalan onaj koji je to izjavio.

EU I NATO

Dr Pejanovic  u svojoj studiji o Balkanu i EU kaze :

Nakon  potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju trebalo  je donijeti nekoliko  zakona koji su uslov za sticanje statusa kandidata za prijem u članstvo Evropske unije. Riječ je o sljedećim zakonima:

- Zakon o državnoj imovini;

- Zakon o državnoj pomoći;

- Zakon o popisu stanovništva.

Ovi zakoni su ušli u parlamentarnu proceduru u proljeće 2010. godine, zapravo pred parlamentarne izbore u BiH u oktobru 2010. godine. Izborna kampanja je odgodila
donošenje ovih zakona u vrijeme nakon parlamentarnih izbora i  nista.

 

Pitanje dana :

Zasto se stalo sa ovom  procedurom ?

Sta je sa zakonom o  zabrani fasistickih  organizacija ?

FERID SEFER

 

 

Comments are closed.