Dolce&Gabbana: Cetvrta kolekcija “Alta Moda” u Milanu

Feb 11, 2014

Sve uspjesniji modni dvojac

Njihova prica o modi zapocela je 1985 godine, prvom zajednickom, zenskom kolekcijom. Cetiri ljeta kasnije ostvarili su prve, muske modele a nedavno je cuveni dvojac Dolce&Gabbana, pokazao cetvrtu kolekciju visoke mode, poznatije kao “Alta Moda” u Milanu.
Oko 65 unikatnih kostima i oprava cvijetnih uzoraka, odusevilo je 170 odabranih klijentica i nekolicinu privlegovanih novinara. Izvjesni modeli su zahtijevali tri mjeseca obrade i neprestalnog rada
D&G Milano 4 coll Alta Moda u ateljeima cuvenog branda, u kojima djeluje 80 krojaca i specijalista odijevanja. Svi su se posvetili izradi, upotrebljavajuci plemenite materije: svilu, organcu, cipke, plis. Zadovoljni sto vise ne kreiraju za “Fashion Week”,
D&G aLTA MODA MILANO 2014  CETVRTA KOLEKCIJA
cuveni Sicilijanci, napokon, rade pod osobnim geslom “Alta Moda is tiemeless”, sto znaci bezvremenska. Ostvarili su vise od milijardu godisnje zarade u 216 prodavaonica sirom planete, u kojima djeluje 4 000 zaposlanih.
Prosle godine je dvojac lansirao i prvu liniju dragulja, muskih satova a danas su na redu- zenski ukrasi.
D&G Alta 4 coll 2014 Milano
Za aktualnu kolekciju “Alta Moda”, nadahnuli su se poznavanjem biljnog svijeta, posebno cvijeca i ispoljili naklonost prema slikarstvu. Tako haljine posjeduju Van Goghove “Suncokrete”, Cagnaccijeve ljiljane ili Renoirove gladiole. Zacudo, morali su traziti dozvolu u brojnim muzejima, a slavna platna su ostvarili zahvaljujuci suvrmenim “sekinima” ili dekorativnom vezu.
Dolce Alta
Veliki slijedbenici vintage stila, D&G su reproducirali vec zaboravljene tkanine, uradjene od zlatnih niti ili platinskih ukrasa. Izradili su na tisuce latica, od zguzvane svile pa nije slucajno sto su nazvani kreatorima “Dolce vita stila”!
Dzana Mujadzic
Comments are closed.