Poziv na demonstracije ispred Konzulata BiH

Feb 15, 2014

Poziv svim gradjanima BiH do dodju na demostracije ispred Konzulata BIH.Ne dozvolimo da nas diskriminairaju predstavnici  koji nas predstavljaju.

Igre na razbijanju  domovine se nastavljaju zahvaljujuci zakonskim normama koje je Daytonski sporazum  propisao  clan Predsjednostva  gospodin  Radmanovic koristi zakonsko pravo i pokrece proceduru zastite naconalnih intersesa RS.

Saopcenje iz Kabineta

“U skladu s propisanom procedurom, navedeno je u saopćenju,  Radmanović je ovu svoju izjavu dostavio danas članovima Predsjedništva BiH i Narodnoj skupštini Republike Srpske te pozvao poslanike u toj skupštini da u roku od deset dana održe sjednicu i dvotrećinskom većinom podrže ovaj proglas člana Predsjedništva BiH.
Očitujući se da je odluka o opozivu konzula Pećanca destruktivna po vitalne interese RS-a, Radmanović se pozvao na član V 2. d) Ustava BiH i član 42. stav 3. Poslovnika o radu Predsjedništva BiH.

Odluku o opozivu Brane Pećanca donesena je bez konsenzusa na 63. vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH 13.2.2014. godine, navodi Radmanović.” Oslobodjenje.ba

 

DemonstracijeNOVE3

 

 

 

Comments are closed.