Novosti iz ICC

Feb 23, 2014

[March 2nd] Dan Nezavisnosti BiH u Northbrooku

U povodu Dana Nezavisnosti BiH Bosansko Americka Kulturna Asocijacija (BACA) organizira panel diskusiju pod nazivom ‘Bosna i Hercegovina: Juče, danas sutra’. Panel će se održati u nedjelju drugog marta u prostorijama Islamskog Kulturnog Centra u Northbrooku, sa početkom u 2 sata. Gosti panela biće gosp. Muhamed Šaćirbegović, bivši ambasador Bosne i Hercegovine, Anesa Kajtazović, kandidat za US kongres, te Enisa Hadžović, konzul u konzulatu Bosne i Hercegovine u Čikagu. Ulaz je Slobodan.

 

[March 9th] Gostovanje poznatog novinara i publiciste Saliha Brkića u Northbrooku

 

Islamski Kulturni Centar u Northbrooku ugostit će Saliha Brkića, poznatog BH novinara i publicistu, devetog marta (nedjelju) u dva sata. Gospodin Brkić će se prisutnim obratiti povodom svojih najnovijih ostvarenja na polju dokumentarnog filma, a radi se o filmovima  ”Lovac na pravdu”, u projekciji NBC TV, zatim film”Nermine…” , koji govori o Rami i Nerminu Osmanoviću iz Dobraka kod Skelana – otac poziva sina da se preda i zajedno budu pogubljeni od četnika, a i drugi sin Edin je nekoliko dana prije pada Srebrenice ubijen četničkom granatom, film “Ubijali su i nerođenu djecu”, o ubijenim trudnicama u istočnoj Bosni, te film “12 godina muka Fate Orlović”. Nakon obraćanja gospodina Brkića, prisutni će imati priliku da pogledaju dva filma i učestvuju u diskusiji povodom ovih filmskih ostvarenja.

 

[March 15th] Program povodom 60 godina osnivanja Bosansko-Hercegovačke Kulturne Asocijacije

 

Ove godine navršava se šezdeset godina od osnivanja Muslimanskog vjerskog i kulturnog doma, koji je 1968 preimenovan u Bosansko-hercegovačku kulturnu asocijaciju. Islamski Kulturni Centar u Northbrooku organizira mevludsku svečanost povodom šezdeset godina osnivanja Bosansko-Hercegovačke Kulturne Asocijacije. Mevlud će se održati u subotu, petnaestog marta u džamiji u Northbrooku sa početkom u jedan sat poslije podne. Gosti programa su imami medžlisa Midwest sa omladinskim horovima.

Comments are closed.